Boten en Bijzaken

Importeur La Gazelle des Sables


Nieuws

Belgian Boat Show (februari 2018)

10-12 & 16-18 februari is het team van La Gazelle des Sables aanwezig op de Boat Show in de Flanders Expo in Gent. U bent van harte welkom!


Boot Dusseldorf (januari 2018)Van 20-28 januari is het team van Gazelle des Sables weer aanwezig op Boot Dusseldorf, ditmaal in hal 4, D02. 

De nieuwe  Morgat 320 (een polyvalente boot waarmee geroeid, gezeild en gewrikt kan worden) zal hier voor het eerst getoond worden. Dit is een ideale boot om ook in ondiep water te pionieren. In Frankrijk zijn ook de eerste ervaringen op de Loire zeer succesvol gebleken. Deze boot kan voorzien worden van een buitenboordmotor. Het is ook een goede keuze als vis- of bijboot. 

Een misschien nog grotere verrassing is de eerste echte motorboot van La Gazelle des Sables. Een zeer innovatieve maar klassiek ogende compacte tweezitter die kan worden uitgerust met een Torqeedo elektro motor of een conventionele brandstof buitenboord motor.


U bent van harte welkom om al dit moois te komen bewonderen.


Boat Show Gent (februari 2017)

Van 11-13 februari zijn de Gazelles te bewonderen op de Boat Show in Gent, Hall 15, standnr 5234. U bent van harte welkom.


Boot Dusseldorf (januari 2017)

 

 

Van 20-28 januari is het team van Gazelle des Sables weer aanwezig op Boot Dusseldorf, hal 15/G35. U bent van harte welkom!


Proefzeilen Kagerplassen (augustus 2016)

 

 

Zaterdag 20 augustus zeilen we op de Kagerplassen. Uiteraard bent u van harte welkom om de Gazelle des Sables varend te zien en eventueel zelf uit te proberen. Laat even weten of u voornemens bent om langs te komen (emailtje naar info@botenenbijzaken.nl), dan houden we rekening met uw komst en geven we de exacte locatie door.


Proefzeilen met de Gazelle Breizh (mei 2016)

 

 

Zaterdag 28 mei gaan we weer proefzeilen met de demo Breizh van de werf. We zeilen dat weekend in Thorn op de Maasplassen. Uiteraard bent u van harte welkom om de Breizh varend te zien en eventueel zelf uit te proberen. Laat even weten of u voornemens bent om langs te komen (emailtje naar info@botenenbijzaken.nl), dan houden we rekening met uw komst en geven we de exacte locatie door. 

 

 


Orderplanning (februari 2016)

 

 

Mede vanwege het succes van de Gazelle Breizh loopt de orderportefeuille voor 2016 erg snel vol. De Salon in Parijs, afgelopen December, heeft veel orders opgeleverd, en ook tijdens en direct na Boot Dusseldorf zijn er weer veel boten verkocht. Wilt u het komende seizoen genieten van het zeilen met een Gazelle, wacht dan niet te lang met reserveren of orderen. Neemt u, uiteraard volledig vrijblijvend, contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden. 


Hiswa (februari 2016)

 

 

Van 16 t/m 20 maart is 'Boten en Bijzaken' aanwezig op de Hiswa in de RAI te Amsterdam. Het is altijd weer lastig om de unieke Gazelles in een passend segment te presenteren. Op de Hiswa  kunt ons vinden in het paviljoen van 'Hiswa Klassiek'. We tonen hier de 'Gazelle des Sables' en de 'Gazelle Breizh'.

Middels het contactformulier kunt u ook een afspraak met ons maken voor uw bezoek aan onze stand op de Hiswa.

Wij hopen u te mogen begroeten tijdens deze start van het nieuwe vaarseizoen.


Boten en Bijzaken en Ateliers de La Gazelle des Sables wensen u een voortvarend 2016! (januari 2016)

Mede dankzij het zomerse weer zeilen we deze winter gewoon door met onze Gazelle des Sables. Wilt u kennismaken met de Gazelle en wilt u zelf ervaren hoe leuk het is om met deze scheepjes onder alle omstandigheden met heel veel plezier te zeilen, neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ons thuiswater is het Maasplassen gebied bij Thorn in Limburg, maar we kunnen een mogelijkheid om op uw thuiswater te komen zeilen meestal maar moeilijk afslaan.


Boot Dusseldorf (januari 2016)

 

 

Van 23 t/m 31 januari 2016 toont 'La Gazelle des Sables' alle 4 de modellen op haar stand tijdens 'Boot Dusseldorf'.

Uiteraard bent u van harte welkom. 'Boten en Bijzaken' zal gedurende de weekenden de stand mee bemannen. Middels het contactformulier kunt u ook een afspraak met ons maken voor uw bezoek aan de stand van 'La Gazelle des Sables' tijdens 'Boot Dusseldorf'. 

We hopen u te ontmoeten tijdens dit prachtige evenement.

Boten en Bijzaken introduceert de Gazelle Breizh op de Hiswa te Water van 1 t/m 6 september in Amsterdam

 

 

Boten en bijzaken is met een Gazelle des Sables en met de nieuwe Gazelle Breizh aanwezig op de Hiswa te Water van 1 t/m 6 september. 

Voor info over de Hiswa te Water zie www.hiswatewater.nl

Eerste test La Gazelle Breizh

 

 

Op 15 augustus, 2 weken voor de start van de Hiswa te Water, hebben we op de Sankt Leon See samen met Patrick en Marie de nieuwe La Gazelle Breizh getest. Op dit kleine, deels door bomen omgeven meertje stond die middag een stevige windkracht 3 met vlagen tot 5 bft tijdens overtrekkende buien. Leuke omstandigheden voor een eerste kennismaking. Na dit wederom prachtige scheepje van alle kanten bewonderd te hebben rijden we haar met de beach-trolley via het strandje het water in. En dan gewoon instappen en wegwezen, net als met de andere Gazelles. Zoals verwacht is de Breizh een heel levendige boot die zich bij wat meer helling toch ook best stevig "zet". Al met al voelt het toch ook meteen weer heel veilig. Maar de Breizh is toch wel heel duidelijk de meest dynamische en sportieve Gazelle tot nu toe. Een genot om te mee te zeilen. Wat is het toch leuk om te spelen met de balans in zo'n compacte boot. Alles is onder handbereik. Even de mast bijdraaien om de wind beter te laten invallen? Fluitje van een cent. Hangen in de voetbanden, zitten op de vloer, op het bankje of de op de rand, het kan allemaal. Wat een heerlijk bootje. Het is net als bij de andere Gazelles allemaal prima in balans. Met een vinger gaan we over stag. Gijpen doe je gewoon door het zeil vast te pakken en over te trekken. De helmstok lijkt wel een optie, je kunt best zonder. Ondanks de vlagen durven we het topzeil best aan. even snel aanslaan met de "Bretonse superknoop" en met de twee vallen staat ie in een paar seconden bij. Wat een bak zeil staat er dan op! En wat een power! Nog even gevaren met 1, 2 en 3 opstappers. En dan blijkt, ook weer net als bij de andere Gazelles, dat er meer ruimte is dan je zou denken. Eenmaal terug aan de wal, later dan de bedoeling was, want stop maar eens als je zoveel plezier hebt, is de eerste vraag aan Patrick: Wanneer is m'n demo-boot klaar?!

 

 


Introductie tour:

 

 

19 augustus, gezeild op het Veerse Meer bij Wolphaarsdijk. Wederom verbaasd over het gemak waarmee je de boot met de beach trolley via een boothelling te water laat en hoe snel je aan het zeilen bent. Ook op dit wat grotere water voelt de Gazelle niet als een kleine boot. Ook niet in de wat grotere golven. We hebben geen druppel water binnen gekregen. Weliswaar wat weinig wind, maar wel wederom een leuke middag met veel enthousiaste reacties, met name ook vanaf de passerende schepen. De snelheid gemeten met diverse grotere jachten, en dan blijkt die kleine toch best wel rap. Dit merk je ook aan het gemak waarmee je ook grotere afstanden overbrugd. Ook nog iets erg leuks meegemaakt. Een tegemoet komend groot zeiljacht bleef maar moeite doen om op ramkoers te blijven. Bij het passeren was de schipper wel heel enthousiast. Het waarom bleek al snel. hij had een prachtige Gazelle als bijboot in de davids hangen.

 

19 juni, gezeild op de Zoetermeerse Plas bij de Zoetermeerse Watersportvereniging Noord-Aa. Een leuke middag met veel enthousiaste reacties en aangenaam gezelschap!

 

6 juni, opstapdag bij de Thorner Zeilclub, Meers 32, 6017 BD, Thorn; op de Grote Hegge.

Wederom veel interesse voor de Gazelle. Leuke contacten, ook met startende watersporters die in de Gazelle een ideale boot zien om in te beginnen en met het gezin in verder te groeien. En zo is het natuurlijk ook precies bedoeld.

 

 

 

 

24 mei, eerste Pinksterdag, Tiel Maritiem: Helaas kregen we de Gazelle hier niet in het water. Maar na het vinden van een alternatieve plek om de Gazelle te laten zien hebben we veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Al met al een leuke dag en een leuk evenement.

 

 

 
13 en 20 mei 2015: Zeil clinic voor schoolkinderen, georganiseerd door de Thorner ZC op de Grote Hegge. de kinderen zijn eerst meegeweest met leden van de zeilclub in de grote boten. Daarna hebben ze zelfstandig gezeild in optimisten. Sybren, de opstapper op de Gazelle zeilde meteen al zelf op dit zeer toegankelijke bootje.

8 mei 2015: Spelevaren op de Grote Hegge in Thorn. Weliswaar wat weinig wind, maar toch een mooie dag om foto's te maken van de zeilgarderobe.....

 

 

 

20 april 2015: Afgelopen weekend hebben we de eerste demo boot opgehaald in Chaudefonds-sur-Layon. Het is een duif-blauwe Gazelle des Sables met een ivoorkleurig dek, afgewerkt met een sapellie vloer en voordek. Een prachtig scheepje! We hebben er een compleet zeilplan bij met een grootzeil (ook als cat-zeil te gebruiken), een kluiver, een topzeil, een vliegende kluiver en een gennaker. Van de zomer gaan we met deze boot op introductie tour door Nederland. We zullen verschillende evenementen bezoeken en we willen regelmatig op verschillende plaatsen in Nederland gaan demo-zeilen. Via deze pagina houden we u op de hoogte van de planning. 

 

 


Onze nieuwe demo boot: