Boten en Bijzaken

Importeur La Gazelle des Sables

Over Boten en Bijzaken

Boten en Bijzaken vertegenwoordigt La Gazelle des Sables in Nederland vanuit een passie voor het zeilen en vanuit een enorm enthousiasme voor dit bootconcept. We vinden het gewoon prachtige scheepjes die zeer goed doordacht zijn, heerlijk zeilen en het zeilen ook zeer toegankelijk maken voor beginnende zeilers. Wat ons betreft gaan heel veel watersporters in Nederland deze bootjes ook ontdekken en gaan ze hier ook zo van genieten als de vele Fransen die ze zijn voorgegaan.

Daarnaast ambieert Boten en Bijzaken een assortiment te voeren van innovatieve en exclusieve watersportartikelen. We willen hierin bewust erg selectief te werk gaan en zullen het assortiment geleidelijk uitbouwen.

Samenwerking met de werf

Boten en Bijzaken heeft een sterke relatie met de werf. Dit biedt vertrouwen en geeft de mogelijkheid om de boten klant specifiek uit te voeren. De boten worden op order gebouwd. De levertijd ligt gemiddeld op 4 weken.


 

De werf

"Les Ateliers de La Gazelle des Sables" is een van oorsprong Bretonse werf die in 2005 is opgericht door Patrick Besnie, een "architecte naval" met een missie. Hij heeft zich samen met zijn vrouw Marie vanaf het begin gericht op het op de markt brengen van compacte veilige en innovatieve zeilboten kleiner dan 4 meter. Ze zijn allemaal afgeleid van de klassieke Franse tonijnvissers. Het zijn daardoor zeer charmante, klassiek ogende, maar toch ook zeer moderne boten. Boten zonder poespas, compact, simpel, degelijk, praktisch, polyvalent, makkelijk te hanteren en vooral een plezier om mee te zeilen.

Vanwege een noodzakelijke uitbreiding is de werf in 2014 verhuisd naar de "Cotes de Layon", temidden van de wijngaarden. Op het voormalig wijngoed "Chateau de L'Orchere" is een moderne werf gehuisvest. Met veel vakmanschap en zorg wordt elke boot op order gebouwd conform klantspecificatie. 

De polyester rompen worden middels de vacuüm injectie methode gebouwd. De boten worden afgebouwd met geolied Sapelie hout, en zijn daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. De telescopische masten zijn van aluminium.

De Gazelles worden met veel enthousiasme gevaren door een grote groep zeilers die elkaar ook regelmatig opzoeken bij nautische evenementen en bij allerlei door Patrick en Marie georganiseerde activiteiten. De Gazelles worden in Frankrijk ook gebruikt door zeilscholen en worden veelal vanaf het strand gevaren.